Cart 0

WAAROM HOESTEN SOMMIGE MENSEN ALS ZE VAPEN/DAMPEN?

Vapen is niet roken. Wanneer een roker een e-sigaret test, reproduceert hij vaak hetzelfde gedrag als bij een sigaret door diep te inhaleren. De propyleenglycol en nicotine in een e-liquid zullen de keelholte in de keel samentrekken. Omdat de keel niet gewend is aan dit soort stimulatie gaat dit soms gepaard met heftig hoesten.

Dit fenomeen neemt af met ervaring en verdwijnt meestal snel, naarmate de roker gewend raakt aan e-sigaretten. Als de hoest aanhoudt, kan het probleem te wijten zijn aan de instellingen van de e-sigaret, de gevoeligheid voor PG of een te hoog nicotinegehalte.

In sommige gevallen, gelukkig niet vaak, kan het gebeuren dat een gebruiker intolerant of zelfs allergisch is voor propyleenglycol. In dat geval kan de gebruiker overstappen naar 100% VG e-liquids.

Let op: 
Nicotine is een zeer verslavende stof. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers. Nicotinehoudende producten zijn niet geschikt voor personen onder de 18 jaar, niet-rokers, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met een allergie voor nicotinehoudende producten of personen met hart- en/of vaatziekten. Nicotinehoudende elektrische sigaretten zijn een alternatief voor het roken van tabak. 
Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts!

WELKOM Om deze website te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn en werkzaam in de handel van tabaks- en aanverwante producten. Bent u dit?