Cart 0

VAPING GRADE NICOTINE VAN VDLV

EEN EXTRACTIETECHNOLOGIE GEBASEERD OP GROENE CHEMIE

Nicotine is een molecuul dat van nature aanwezig is in tabak, maar ook in sommige planten zoals tomaten en aubergines. Nicotine behoort tot de alkaloïden en wordt snel door het lichaam verwijderd. Nicotine is niet kankerverwekkend, mutageen of reprotoxisch, maar is wel toxisch bij hoge concentraties. In zijn vloeibare en zuivere vorm wordt nicotine verkregen door middel van extractie uit tabaksbladeren.

VDLV heeft een nieuwe extractiemethode ontwikkeld gebaseerd op ‘zachte technologie’ die geen agressief effect heeft op het product en waarvan de zuiverheid de farmaceutische eisen van de markt overtreft (de Europese farmacopee EP en de Amerikaanse USP). Voor het eerst is deze vaping-grade nicotine, geproduceerd in het zuidwesten van Frankrijk, speciaal ontworpen voor inhalatie. Voor de productie zijn geen schadelijke of giftige oplosmiddelen nodig. Om een optimale traceerbaarheid te garanderen, beheert VDLV de volledige toevoer- en productieketen, van de selectie van percelen waar de tabaksplanten worden geteeld tot de uiteindelijke distillatie.

Dit is een extractiemethode gebaseerd op de principes van de groene chemie. De methode van ontwerp en industriële exploitatie is ontwikkeld in volledige overeenstemming met deze principes en zorgt voor een optimaal beheer van de materiaalstromen. De gehele productie-eenheid is gebaseerd op een gesloten circuit dat waterverbruik beperkt en zeer weinig afval genereert. Met de toegepaste technologie is het mogelijk het gebruik en ontstaan van stoffen die schadelijk zijn voor het milieu terug te dringen en de aanwezigheid van onzuiverheden in het product te beperken. Tevens recyclet VDLV tabaksresidu (snippers) door deze aan lokale biogasbedrijven te leveren voor de opwekking van energie en de productie van mest.

De Vaping-Grade Nicotine is nu beschikbaar in alle VDLV e-liquids: Vincent dans les Vapes en CirKus.

Let op: 
Nicotine is een zeer verslavende stof. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers. Nicotinehoudende producten zijn niet geschikt voor personen onder de 18 jaar, niet-rokers, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met een allergie voor nicotinehoudende producten of personen met hart- en/of vaatziekten. Nicotinehoudende elektrische sigaretten zijn een alternatief voor het roken van tabak. 
Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts!

WELKOM Om deze website te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn en werkzaam in de handel van tabaks- en aanverwante producten. Bent u dit?