Cart 0

Hoe wordt e-liquid omgezet in damp

In tegenstelling tot sigaretten vindt er bij e-sigaretten geen verbranding maar verdamping plaats.

In een coil wordt de e-liquid geabsorbeerd door een lont (meestal van katoen). Wanneer de gebruiker zijn device activeert om te inhaleren verwarmt de coil en verdampt de e-liquid in de lont. 

Een e-liquid bestaat uit propyleenglycol, plantaardige glycerine, nicotine en smaakstoffen. Propyleenglycol en plantaardige glycerine hebben lage verdampingstemperaturen, hierdoor zijn het geschikte dragers voor smaakstoffen en nicotine.

In tegenstelling tot sigarettenrook, die enkele minuten of zelfs uren in de lucht kan blijven hangen, is de damp van een e-sigaret slechts 15 tot 20 seconden zichtbaar. De miljoenen druppeltjes waaruit de damp bestaat, verdampen zeer snel bij contact met lucht.

Let op: 
Nicotine is een zeer verslavende stof. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers. Nicotinehoudende producten zijn niet geschikt voor personen onder de 18 jaar, niet-rokers, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met een allergie voor nicotinehoudende producten of personen met hart- en/of vaatziekten. Nicotinehoudende elektrische sigaretten zijn een alternatief voor het roken van tabak. 
Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts!

WELKOM Om deze website te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn en werkzaam in de handel van tabaks- en aanverwante producten. Bent u dit?