Cart 0

Wat is de Tobacco Products Directive (TPD)

De TPD is de afkorting van Tobacco Products Directive. Deze richtlijn legt een aantal eisen op aan fabrikanten van e-liquids met betrekking tot het op de markt brengen van hun producten:

  • verplichting om de samenstelling van e-liquids op een Europees platform te vermelden.
  • verplichting om consumenten te informeren over de mogelijke risico’s verbonden aan de consumptie en het gebruik van e-liquids.
  • beperking van het volume van flacons tot 10 ml en maximaal 20 ml/ml nicotine.

Alle VDLV-producten die in Nederland en/of Europa worden verkocht, voldoen aan deze regelgeving, zowel op het gebied van etikettering en verpakking. De TPD is Europees en wordt opgelegd aan elke lidstaat van de EU. Elk land moet het vervolgens omzetten in nationale wetgeving, wat verklaart dat de verschillen in interpretatie en toepassing van het ene land tot het andere zijn.

Let op: 
Nicotine is een zeer verslavende stof. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers. Nicotinehoudende producten zijn niet geschikt voor personen onder de 18 jaar, niet-rokers, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met een allergie voor nicotinehoudende producten of personen met hart- en/of vaatziekten. Nicotinehoudende elektrische sigaretten zijn een alternatief voor het roken van tabak. 
Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts!

WELKOM Om deze website te kunnen bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn en werkzaam in de handel van tabaks- en aanverwante producten. Bent u dit?